Hoe meet je de maat van een paardrijcap?

Het is belangrijk dat een paardrijcap goed past. Paardrijcaps zijn over het algemeen verkrijgbaar in de maten tussen de 52 en 59 centimeter (met elk een centimer verspringing). Maar hoe meet je nou precies de maat van een cap?

Het aantal centimeters is de omtrek van je hoofd. Je kunt dit meten door met een meetlint vlak boven je ogen naar achteren, over de achterhoofdknobbel weer naar voren te meten. De totale omtrek in centimeters geeft de juiste maat aan van de paardrijcap.

Een paardrijcap moet zeker niet te los zitten

Een paardrijcap moet niet geklemd op je hoofd zitten. Door de zachte voering heb je hier nog wat speling. Wat nog veel belanrijker is, is dat de cap niet te los zit. Je kunt dit goed controleren door de paardrijcap zonder sluiting vast te maken.

Eenmaal met de paardrijcap op je hoofd, kun je kijken of deze blijft zitten zodra je met je hoofd naar voren buigt. De cap dient te blijven zitten totdat je met je kin op je borst zit. Zorg er wel voor dat je tijdens het paardrijden de kinband goed vast hebt zitten.

De vorm van het hoofd

De vorm van je hoofd zegt ook veel over de maat. De schaal van de cap dient ongeveer twee centimeters, in verticale richting gemeten van je schedel af te zitten. Tussen je schedel en de schaal van de cap zit een soort schokabsorberend schuim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *