Je cap is gevallen. Nieuwe kopen?

Misschien heb jij het ook wel eens ergens gelezen of iemand horen zeggen; “als een cap gevallen is, moet je een nieuwe kopen”. Een opmerking waar je al gauw je vraagtekens bij zet of het geen verkooppraatje is. En toegegeven; als webwinkel in paardrijcaps komen wij natuurlijk niet helemaal neutraal over. Toch gaat het ons niet om zoveel caps te verkopen; wij willen een betrouwbare bron zijn waar iedereen wat aan heeft. Of je nu je cap bij ons koopt of bij een andere winkel.

Het ontwerp van de paardrijcap

Een paardrijcap is zo ontworpen dat het bij het vallen de krachten verspreid over de gehele cap en zo goed mogelijk de klap absorbeert. De schaal zorgt voor het verspreiden van de krachten; de binnenzijde vooral voor het absorberen van de klap. Hoewel zelfs de beste paardrijcaps niet volledig alle blessures kunnen voorkomen, heb je grote kans dat een cap die goed past en gedragen wordt ernstig letsel aan het hoofd voorkomt.

Nieuwe cap wanneer deze gevallen is?

Nee; over het algemeen is het zo dat je geen nieuwe paardrijcap hoeft te kopen als deze een of meerdere keren gevallen is. Het materiaal is dermate van kwaliteit dat dit moet kunnen. Dit is natuurlijk afhankelijk van welke hoogte je de cap laat vallen. Mocht de cap zichtbare schade hebben opgelopen dan is dit zeker aan te raden.

Wanneer je als ruiter valt en op je hoofd terecht komt

Wanneer een ruiter met zijn hoofd de grond raakt of tegen een ander voorwerp aan komt dan komt er heel veel energie vrij op de paardrijcap. Zelfs als de cap geen zichtbare schade heeft opgelopen kan deze wel onzichtbaar zijn aangetast. In alle gevallen is het aan te raden om de cap te vervangen. Dit wordt door alle fabrikanten aangeraden.

Paardrijcap vervangen na 5 jaar

Wanneer een paardrijcap regelmatig gebruikt wordt en al vijf of meer jaren in bezit is dan raden de fabrikanten aan om de cap te vervangen. De paardrijcaps kunnen slijten door bijvoorbeeld de hitte in hete auto’s. Het materiaal kan na 5 jaar broos worden door zonlicht en warmte. Dit zorgt ervoor dat een eventuele klap minder goed opgevangen wordt.