Paardrijcap redt leven van ruiter

In Oud Ootmarsum (Overijssel) heeft een veiligheidscap bij de val van een ruiter een belangrijke rol gespeeld. Volgens de politie heeft het slachtoffer zijn leven aan de cap te danken na een val van een paard. De toedracht van de val is onbekend; wel was het betrokken paard jong en schrikachtig, aldus een wijkagent. De ruiter is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Discussie over het gebruik van een paardrijcap

Op het grootste forum voor paardenliefhebbers; Bokt.nl barstte vrij snel de discussie los over het wel of niet dragen van een paardrijcap. Er zijn bijdragers die zeggen altijd een cap te dragen;

Daarom rijd ik dus ook altijd met cap. zonder cap voel ik me niet eens veilig op een paard

Maar ook ruiters die slechte ervaring hebben bij het dragen van een cap en er sindsdien niet meer één dragen;

“Ik reed wel met veiligheidcap, nu nooit meer :n Heb dankzij de cap mijn nekwervel gebroken.”

De meeste reacties op het blog zijn er echter wel over eens dat een paardrijcap dragen het ergste leed voorkomen;

“Je zegt dat je door een cap een nekwervel heb gebroken misschien had je zonder cap wel nog ergere letsel. Ik rij altijd met cap”

“Ik ben ooit zo hard van een paard gevallen dat mn cap gebroken was. Ik wil niet weten hoe mn schedel er uit had gezien als die cap de klap niet had opgevangen.”

Wat vind jij?

One thought on “Paardrijcap redt leven van ruiter

  1. Rachel Groenendijk zegt:

    Altijd een cap, je hoofd is simpel niet gemaakt voor een smak ergens tegenaan. Hersenen zijn delicaat en als zij beschadigen zijn de gevolgen niet te overzien. Tuurlijk is de wind in je haar t allerlekkerst, maar dat risico moet je gewoon simpelweg niet nemen. Rijden zonder cap is vroeg of laat vragen om problemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *