U zoekt een paardrijcap voor uw kind? Wij hebben de verschillende kinder-caps voor u op een rijtje gezet. Ouders staan voornamelijk voor twee keuzes bij het kopen van een paardrijcap voor kinderen:

  1. Moet ik een verstelbare cap nemen?
  2. Kan dit een goedkope cap zijn, of moet ik een duurdere cap nemen?

U leest verderop op deze pagina meer hierover.

Verstelbare cap voor uw kind

Juist voor kinderen die nog behoorlijk in de groei zijn is een verstelbare paardrijcap een prima oplossing. Afhankelijk van de leeftijd kunnen ze er soms 3 tot 4 jaar mee verder. Is uw zoon of dochter zo rond de 12 jaar oud dan kunt u misschien beter kiezen voor een vaste maat. De ervaring is dat deze uiteindelijk wat beter zit dan een verstelbare cap. Een paardrijcap die goed zit is niet alleen veiliger maar zorgt ook dat uw kind de focus kan leggen op het leren paardrijden.

Een goedkope cap of juist wat duurdere cap voor uw kind?

Er zijn genoeg kinderen die helemaal wild zijn van paardrijden en er alles voor over hebben om op paardrijles te gaan. Een deel van deze enthousiaste kinderen heeft er na een paar maanden of een jaar al genoeg aan. U zult hoogstwaarschijnlijk met mij eens zijn dat het kopen van een dure paardrijcap jammer van het geld is. Wij adviseren om allereerst een goedkope cap te nemen, en mocht u echt het idee hebben dat uw kind er helemaal voor gaat en plezier aan heeft dan kunt u altijd nog voor een duurdere type kiezen. Natuurlijk is de keus helemaal aan u zelf!

Welke maat paardrijcap is voor kinderen?

Dat hangt af van de omtrek van het hoofd van uw kind. De omtrek van uw hoofd in centimeters geeft de maat van de cap aan. Dit geldt bij caps met een vaste maat. Veiligheidshelmen die verstelbaar zijn kennen een maat in bijvoorbeeld XS-S en S-M (enz). U kunt op de betreffende productpagina lezen van en tot welke omtrek de cap verstelbaar is. Leest u hier hoe u de juiste maat van uw cap kunt meten.